My host family in France loved to have dinner parties. One night for main course they made a huge paella for everyone to share! It was delicious. Here is a similar recipe that I found:

Paella- poulet, choritzo, crevettes, moules (Paella- chicken, choritzo, shrimp, mussels)

 

Pour  15 Personne(s)

Ingrédients

  • 1 kg de riz long (1kg of long rice)
  • Safran ou préparation spécial paëlla que l’on trouve souvent sur les marchés (Saffron or special paella preparation found in markets)
  • 18 ailes de poulet (ou 9 cuisses) (18 chicken wings or 9 thighs)
  • 1 chorizo (1 chorizo)
  • 850 g de crevettes (850g of shrimp)
  • 1.800 kg de moules (1.800kg of mussels)
  • 14 langoustines (14 prawns)
  • 4 poivrons (rouge et vert) ( 4 peppers/capsiums red and green)
  • 50 cl vin blanc (50ml white wine)
  • 1 oignon (1 onion)
  • 500 g d’encornet (500g of squid)
  • 3 l environ de bouillon de volaille (3L of chicken stock)
  • 1 grosse boite de petits pois ou 500 g petits pois congeler (1 large tin of peas or 500g of frozen peas)
  • Huile d’olive (Olive oil)

Ustensiles :

  • 1 Wok
  • 1 plat spécial paëlla (diam environ 40 cm) (a special paella plate of 40cm in diameter)

Préparation

  1. Coupez les ailes (ou cuisses) de poulets en deux. Dans un wok, faites revenir de l’huile d’olive et cuire les ailes. Une fois doré ajoutez du bouillon de volaille (juste la quantité nécessaire environ 2 louches) Cut the wings (or thighs) chicken in half. In a wok, fry in olive oil and cook the wings. Once golden add the chicken stock (just the right amount about 2 ladles)
  2. Faites revenir les poivrons dans le jus. Laissez jusqu’à ce que les poivrons soient très tendre.les mettre de côté et faites revenir les encornets dans le jus jusqu’à ce qu’ils soient tendre. (Fry the peppers in juice. Leave until the peppers are very tender. Set them aside and fry the squid in the juice until tender.)
  3. Pendant ce temps ouvrez les moules avec un oignon, persil, vin blanc. Une fois ouvertes,décortiquez-les et gardez-en 10 avec coquilles pour décoration. (Meanwhile open mussels with onion, parsley, white wine. Once open, shell themand keep it at 10 with shells for decoration.)
  4. Décortiquez les crevettes.Puis Faites revenir dans le jus,les crevettes et les moules.Ajoutez un peu de jus de moules (gardez-en pour le riz). (Shell the shrimp. Then fry in the juice, shrimp and mussels. Add some mussel) (keep for rice).
  5. Coupez le chorizo en rondelles. (cut the chorizo in small round slices)
  6. Une fois tous les aliments revenus,(poulets, poivrons, encornet, moules crevettes)les mettre dans le wok et faire mijoter 15 min. S’il manque de jus ajoutez du bouillon de volaille. (Once all food revenues, (chicken, peppers, squid, mussels, shrimp) put them in the wok and simmer 15 minutes. If there is a lack of juice add the chicken stock.)
  7. Prenez le plat à paëlla. Mettez de l’huile d’olive à chauffer puis metez le riz. Une fois le riz devenu translucide ajoutez le bouillon de volaille petit à petitet jus de moules en remuant constamment (attention éclaboussures) . Ajoutez le safran. Dès qu’il y a un manque de bouillon n’hésitez à en refaire et en remettre. Pour que le riz soit bien cuit comptez un peu plus d’1 heure. 15 min avant la fin, ajoutez les petits pois avec leur jus. (Take the paella dish. Put some olive oil to heat and then turn on the rice. Once the rice becomes translucent add the chicken stock little by little, mussel juice, stirring constantly (watch splatter). Add the saffron. Whenever there is a lack of stock do not hesitate to add more and recover. So that the rice is cooked count a little over 1hour. 15 min before the end, add the peas with their liquid.)
  8. Une fois le riz cuit ajoutez tous les ingrédients du wok et mélangez l’ensemble. (When rice is cooked add all the ingredients from the wok and mix all.)
  9. Faire cuire les langoustines. (Cook the prawns)
  10. Pour finir disposez sur la paëlla les moules et langoustine pour la décoration. (To finish place mussels and prawns on the paella for decoration. )
  11. Pour garder la paëlla chaude, mettre un aluminium dessus. ( To keep the paella hot, cover with aluminium)
Advertisements
This entry was posted in Cuisine, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s